English
 

Ambalare, Transport si Depozitare


Ambalarea produselor se face respectand regulile legate de asigurarea conditiilor optime de transport si depozitare, cel mai important aspect fiind realizarea unei ventilatii adecvate a aerului in jurul produsului.

Ambalajul este constituit din doua straturi: interior si exterior - construite pentru a actiona impreuna permitand ventilatia cantitatii necesare de aer si protejand produsele pe durata transportului. O larga varietate de ambalaje este folosita: cutii de carton, lazi de lemn, cutii de plastic...
Este foarte important ca materialul folosit sa nu se degradeze intr-un mediu cu umiditate ridicata. Pentru a spori rezistenta materialelor acestea se impregneaza cu ceara sau alte substante cu proprietati similare.

Transportul si depozitarea se realizeaza la diferite temperaturi( in functie de produs) in general scazute. Aceasta conditie se datoreaza faptului ca fuctele si legumele respira, absorbind oxigen si eliberand dioxid de carbon, caldura si etilena. Pentru fiecare crestere a temperaturii cu zece grade intensitatea fenomenului prezentat mai sus se dubleaza. Inlaturarea caldurii si a etilenei se face prin evaporare, astfel prin mentinerea conditiilor de mediu la parametrii recomandati se asigura mentinerea calitatii produselor.

Ambalare, Transport si Depozitare
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact