English
 

ANANAS

Ananasul a fost descoperit in anul 1493 de catre Christofor Columb in insulele vest indiene Guadalupe, el fiind de altfel cultivat de mult timp in America de Sud. Datorita asemanarii cu un con de pin Columb i-a dat denumirea de pina de Indes (pinul Indienilor). In Europa se cultiva din anul 1695, iar cele mai multe plantatii sunt in Hawaii, Filipine, Asia de sud-est, Florida si Cuba. Fructul este mare, carnos si gustos, are o aroma placuta si nuante de culoare intre galben si portocaliu, fiind cel mai apreciat fruct exotic. Fructul matur are un miros placut si poate atinge greutatea de 4 kg.

Calitati nutritionale (100g):
Calorii: 48
Proteine: 0,4
Lipide: 0
Carbohidrati: 12
Fibre: 1,4

Beneficii pentru sanantate
- reduce inflamatiile
- are rezultate in tratarea sinuzitelor acute si a durerilor de gat
- ajuta la recuperarea rapida dupa o interventie chirurgicala

Cum se pastreaza:
- Ananasul copt trebuie invelit intr-o punga de plastic si pastrat la frigider. Puneti ananasul aproape de usa deoarece se pastreaza cel mai bine la 45 grade F. Daca sunt pastrati cum trebuie pot rezista mai multe zile la frigider.

Informatii amuzante:
- Contrar a ceea ce se crede referitor la ananas, acesta nu este un fruct, ci un cluster de 100-200 fructe micute.

Retete: Gofre cu vanilie si ananas
Ingrediente
-gofre
-500ml lapte
- 40g de amidon
- 30g de zahar
- 1/2 bastonas de vanilie

Mod de preparare
Amestecati cateva linguri de lapte rece cu amidonul; restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu bastonul de vanilie crestat pe lung. Cand laptele incepe sa fiarba si se inmoaie bastonul de vanilie, il scoateti din lapte, scobiti continutul pe care il puneti inapoi in lapte impreuna cu zaharul si le lasati sa mai fiarba impreuna. Apoi adaugati laptele rece si amidonul si lasati sa clocoteasca la foc mic pana cand se ingroasa crema. Peste gofra simpla, puneti din abundenta crema de vanilie, bucatele de ananas si acoperiti cu alta gofra.

Ananas
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact