English
 

CLEMENTINE

Clementinele sunt o incrucisare dintre mandarine si portocale amare, nu au samburi si sunt folosite la fel ca si portocalele, fiind mancate pur si simplu, sau taiate pentru salate de fructe, adaugate la sosuri sau taiate pentru decorarea torturilor.

Calitati nutritive (100g):
Calorii: 37
Proteine: 0,53g
Carbohidrati: 9,4g
Greutate: 0,16g
Fibre: 1,9g
Excelenta sursa de vitamina A (772.8) si vitamina C (25.8mg)

Cum se pastreaza:
- Clementinele sunt deja foarte coapte in momentul in care le cumperi. Poti sa le pastrezi aproximativ o saptamana la temperatura camerei (cu conditia sa nu fie foarte cald in casa) si apoi poti sa le bagi la frigider separt de alte fructe si legume pana la 2 saptamani.

Beneficii pentru sanatate
-este folositoare in caz de alergii si sensibilitati
-sustin activitatea creierului
-imbunatatesc vederea
-curata pielea
-reduc stresul

Reteta: Tarta de portocale si clementine

Ingrediente:
100g de unt
50g de zahar
1 kg de clementine
2 portocale
250g de aluat dulce

Preparare:
Puneti zaharul si untul intr-o tigaie subtire. Curatati portocalele si clementinele si taiati-le in patru. Puneti-le in tigaie. Lasati-le pe foc 15 min la foc mare. Rulati aluatul pe o suprafata plana si apoi asezati-l intr-o tava pentru tarte. Incingeti cuptorul la 210 grade Celsius. Puneti amestecul de fructe si unt in tava pentru 25 de minute la cuptor. Se serveste rece sau cald, cu frisca sau crema de vanilie.

Clementine
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact