English
 

FRUCTUL PASIUNII

Este originar din zona Amazonului. Exista peste 300 de specii de maracuia (fructul pasiunii), frunzele lor sunt de diferite nuante de verde, iar florile au culoarea purpurie. Fructul are o forma lunguiata, iar culoarea sa difera in functie de specie de la alb-verzui la purpuriu. Este considerat unul dintre cele mai gustoase fructe exotice, iar miezul sau are culoare rosie sau galbena. Fructul cu miezul rosu este mai aromat decat cel galben.

Calitati nutritionale (100g):
Calorii 97 kcal
Grasimi total 0,700 g
Saturate 0,100 g
Polinesaturate 0,400 g
Mononesaturate 0,100 g
Colesterol 0 g
Carbohidrati total 23,400 g
Fibre alimentare 10,400 g
Zaharuri 11,200 g
Proteine total 2,200 g

Cum se pastreaza:
-Fructul pasiunii necopt se poate coace si se poate pastra la 20 garde C cu o umiditate relativa de la 85% la 90%. Daca sunt tinute la 30 de grade C se coc prea repede. Fructele coapte se pastreaza proaspete pana la o saptamana daca sunt tinute la 2.22 grade C pana la 7.22 grade C. Fructele tinute in pungi neperforate, inchise ermetic din polietilena la 23.1 grade C se pastreaza in bune conditii timp de 2 saptamani.

Beneficii pentru sanatate
-eficient impotriva colitei si a altor afectiuni stomacale
-eficient si impotriva insomniei si a bolilor de piele.

Retete: HURRICANE

Ingrediente:
-6 cl rom alb
-6 cl coniac
-6 cl suc de lamaie
-12 cl suc sau nectar de fructul pasiunii
-suc de grenandine sau cirese

Preparare:
Se combina primele 4 ingrediente intr-un shaker cu gheata; se adauga suc de grenandine sau cirese pana lichidul se face rosu inchis si se amesteca bine. Se toarna intr-un pahar mare sau doua mici, peste gheata. Se bea cu paiul.

Fructul pasiunii
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact