English
 

GREF

Grepfrutul este un citric subtropical, cultivat pentru fructele lui, care initial au fost numite "fructele interzise" ale Barbados-ului. Fructul este galben-portocaliu la coaja si difera in diametru de la 10 la 15 cm. Continutul este segmentat si acid, variind in culoare de la alb, la roz si rosu. In 1929, americanul Ruby Red avea primul brevet al grepfrutului. Fructul a ajuns popular abia la sfarsitul secolului 19 inainte fiind cultivat numai ca planta ornamentala.

Tipuri
-Rosu
-Alb
-Roze
Calitati nutritive (100g)
Calorii: 96
Proteine: 1,8
Carbohidrati: 24,3
Greutate: 300g
Fibre: 3,3
Vitamine: potasiu, acid folic, thiamina si magneziu, vitamina C, magneziu, vitamina B1

Cum se pastreaza:
-Deoarece grepfrutul este copt cand este cules din copac, nu se va mai coace din momentul in care este cules. Fructul se va pastra proaspat pentru cateva zile daca este tinut la temperatura camerei. Puteti sa-l puneti si la frigider dar intr-o punga de plastic sau in sectorul cu cea mai mare umiditate si va rezista cateva saptamani.

Beneficii pentru sanatate

-stimuleaza digestia
-ajuta la pierderea in greutate
-lupta impotriva formarii tumorilor
-scade nivelul colesterolului

Reteta: Grapefruit cu scortisoara si mere

Ingrediente:
-1 grepfrut mediu
-2 linguri de miere
-scortisoara

Mod de preparare:
Taiati fiecare grepfrut pe jumatate. Cu un cutit ascutit, taiati pe langa fiecare jumatate ca sa desfaceti fructul. Le puneti cu fata in jos intr-o tava de copt. Ungeti fiecare jumatate cu o lingurita de miere si apoi presarati pe deasupra scortisoara. Le coaceti pentru 2-3 minute. Se servesc calde.

Gref
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact