English
 

NECTARINE

Pe la 1630 se cultivau deja īn Anglia peste ?ase soiuri de nectarine. Spaniolii au dus nectarine ?i īn Lumea Nou? a Americilor ?i ast?zi Statele Unite au ajuns cea mai mare produc?toare de nectarine din lume, numai īn California se cultiv? peste 150 de soiuri diferite.

Pomul este viguros si rodeste aproape numai pe buchete de mai.
Fructele sunt mari sau foarte mari, sferice, putin turtite. Pielita are culoarea verzuie pe partea umbrita si rosie-violacee pe cea insorita cu puncte albicioase. Pruna este alba-violacee, relativ subtire.
Pulpa este groasa, carnoasa, galbuie-albicioasa, suculenta, slab aromata, neaderenta la sambure.
Fructele se matureaza la mijlocul lunii iulie.


Calitati nutritionale:

56 kcal

0,6 proteine

0,1 lipide

13,8 glucide

86 % apa


Beneficii pentru sanatate:

Nectarinele sunt bogate īn minerale, vitamine ?i fibre alimentare, de aceea sunt indicate mai ales īn alimenta?ia copiilor ?i a b?trānilor. Fiind slab calorice, sunt indicate īn curele de sl?bire, īn dietele de īntre?inere.

Sunt digestive, mai ales dac? sunt consumate seara.


Cum se pastreaza:

Se pasteaza in frigider, de preferat in sertar si nu langa legume, aproximativ 3-5 zile.

In cazul in care nectarinele nu sunt complet coapte, acestea se pot pune intr-o punga de hartie si se pastreaza intr-un loc racoros pana la 2 zile.


Retete:

Gogosi cu nectarine


Ingrediente:

2 oua

150 gr. Faina

200 gr. Lapte

1 lingura zahar

2 linguri ulei

1 lingurita praf copt

un praf de scortisoara

nectarine

zahar pudra pentru deasupra


Mod de preparare:

Nectarinele se curata de samburi si se taie in felii mai groase ( cca 1 cm). Se bat putin cele 2 oua se adauga zaharul, uleiul, laptele, praful de copt si faina. Se formeaza un aluat ca de clatite, dar mai gros. Cu o lingura luam o bucata de nectarina si o dam prin aluat. Se prajesc in ulei incins. Cand sunt rumene se scurg si se presara deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Nectarine
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact