English
 

NUCA DE COCOS

Arborele de cocos este originar din Asia de Sud-Est, probabil din Malaezia, astazi fiind cultivat in toate regiunile tropicale.Fructul are forma eliptica si este format dintr-o coaja fibroasa, de culoare maronie de aproximativ 25cm lungime, o cochilie tare si un miez gros, de culoare alba, depus pe interior. Miezul este comestibil, usor dulce, de consistenta uleioasa, parfum placut cu un usor iz de nuca.

Calitati nutritionale (100g):
Calorii 354
Proteine 3,9
Lipide 33,5
Carbohidrati 15,2
Fibre 9

Cum se pastreaza:
-Nucile de cocos nedeschise pot fi pastrate la temperatura camerei. O data deschise, nucile de cocos trebuie bagate la frigider si consumate repede.

Beneficii pentru sanatate
- Stimulentul creierului
- Atentie!!! nu trebuie consumata in exces de persoanele care au colesterol mare (trimitere la Avocado)

Retete: Cotlet pane cu nuca de cocos si portocale

Ingrediente
coaja de la 1/2 portocala
2 cotlete de porc (cca 180 g bucata)
sare,
piper proaspat macinat
2 lingura faina
1 ou
1 lingura nuca de cocos
1 lingura unt topit

Mod de preparare
Coaja de portocale se rade fin si se presara peste cotlete. Acestea se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Se bate oul, se trec cotletele prin el si se fac pane cu nuca de cocos. Cotletele se prajesc la foc potrivit, 10-15 minute. Se intorc in tigaie de mai multe ori. Se servesc calde.

Nuca de cocos
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact