English
 

PAPAYA

Papaya este originara din Mexicul de Sud, America Centrala si nordul Americii de Sud, acum fiind cultivata in majoritatea tarilor tropicale. Fructele cresc in buchete si au forma de para, dar sunt mai mari, putand ajunge pana la 2-3kg. Fructele sunt coapte cand sunt moi, parfumate, devenind galben-portocalii, cu coaja neteda. Se consuma ca si pepenele galben se curata de coaja si se taie felii.

Calitati nutritionale (100g):
Calorii 39
Proteine 0,6
Lipide 0
Carbohidrati 9,8
Fibre 1,8

Cum se pastreaza:
-Pentru ca fructul papaya e sensibil la etilena, se vor coace mult mai repede daca sunt puse intr-o punga de hartie impreuna cu alte fructe care produc etilena cum ar fi merele sau bananele. Dar cand papaya este copata complet, nu trebuie pusa langa astfel de fructe. Papaya se va mentine proaspata la frigider timp de o saptamana. Nu este recomandat sa congelati papaya pentru ca nu va mai avea un gust bun.

Retete: Supa de dovleac si papaya

Ingrediente
-1kg de dovleac
-2 cartofi, mari
-1l de supa de legume
-2 papaya coapte
-100 ml frisca
-sare, dupa gust
-piper, dupa gust
-boia iute
-1 legatura de patrunjel

Mod de preparare:
Dovleacul se taie bucatele, cartofii se curata de coaja si se taie bucatele. 3/4 l din supa de legume se pune intr-o cratita mare si se pune pe foc apoi se adauga dovleacul si cartofii pana fierb. Papaya se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scot semintele, si fructul se taie bucatele dupa care se pun in supa si se lasa la fiert. Se trece supa printr-o sita apoi se mixeaza bine. Se mai pune supa crema inca o data pe foc, daca este prea groasa se mai adauga putina supa de legume. Se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga si boiaua si frisca si se poate servi cu patrunjel presarat deasupra.

Papaya
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact