English
 

PHIYSALLIS

Fructele ei asemanatoare cireselor sunt acoperite cu un invelis protector de consistenta hartiei, de culoare portocaliu aprins, asemanator ca forma cu felinarele chinezesti - de unde ii vine si denumirea.

Cum se pastreaza:
-Planta inveleste natural fiecare fruct intr-o "punga de hartie" (denumita botanic calyx) pentru a le proteja de paraziti. Acest calyx este toxic si nu trebuie mancat. Fructul se pastreaza timp de cateva saptamani daca este tinut in calyx.

Retete :Panna Cotta cu flori de soc si physalis

Ingrediente (4 portii):
- 4 foite de gelatina
- 400 ml frisca
- 50 ml sirop din flori de soc
- coaja de la 1/4 lamaie
- 200 g fructe physalis
- 1 portocala
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita amidon

Preparare:
Inmuiati gelatina 5 minute. Fierbeti frisca impreuna cu siropul si coaja de lamaie. Dati vasul jos de pe aragaz si lasati amestecul sa se raceasca pana devine usor caldut si dizolvati acolo gelatina stoarsa. Umpleti continutul in 4 forme reci (125 ml) si lasati-le 5 ore la rece. Indepartati coaja fructului physalis. Spalati portocala cu apa fierbinte, radeti jumatate din coaja ei si stoarceti-i sucul. Fierbeti 2-3 minute atat sucul, cat si coaja de portocala impreuna cu zaharul si fructul physalis. Legati cu amidon. Lasati amestecul sa se raceasca. Rasturnati Panna Cotta din forme, turnati sosul pe langa ea si, daca doriti, ornati cu physalis. Pofta buna!

Phiysallis
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact