English
 

PIERSICI

>

Piersicile au fost cultivate pentru prima data in China, in urma cu 4000 de ani si erau simbolul imortalitatii, in ciuda vietii scurte de 20 de ani, pe care o are piersicul.
In religia taoista chineza, piersica este considerata cel mai sacru fruct, chiar si astazi piersicile sunt oferite sarbatoritilor, la zilele de nastere, ca simbol al sperantei si longevitatii.

 

Calitati nutritionale (100 g):

170 KJ aport energetic;

 86% apa;

10% glucide;

vitamine: A, B1, B2, C, PP;

saruri minerale;

oligoelemente:calciu, potasiu, sodiu, cupru si magneziu.

  

 

Beneficii pentru sanatate:

energizanta (11% fructoza);

diuretica;

usor laxativa;

Cura cu piersici este recomandata pentru:

 calculi biliari;

 diete de slabire pentru ca contine doar 52 kcal la 100 g.

 

Cum se pastreaza:

Se pastreaza doar 48 de ore proaspete, la frigider se pastreaza 2 saptamani, deci recomandabil este sa fie consumata repede.

 

Retete:

Parfait cu piersici si fructe de padure

 

Ingrediente:

1 piersica feliata;
1/2 cana fructe de padure;
1/2 cana iaurt inghetat.

 

Mod de preparare:

Pune jumatate din feliile de piersica proaspata si o parte din fructele de padure intr-un pahar,

racit in prealabil.

Adauga iaurtul inghetat.

Pune deasupra restul de fructe.

Piersici
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact