English
 

POMELO

Este originar din tarile Asiei de Sud-Est, cultivat de asemenea si in China, Taiwan, Thailanda, Bangladesh, Vietnam, Indonezia, Argentina, Filipine si Tahiti. Mai exista plantatii in California si Florida. Exista mai multe varietati de pomelo, in functie de culoare si pulpa. Un pomelo bun are coaja bine intinsa, stralucitoare si este greu cand e luat in mana.

Tipuri: Honey

Calitati nutritionale (100g):
Calorii 38
Proteine 0,8
Lipide 0
Carbohidrati 9,6
Fibre 1

Cum se pastreaza:
- Daca aveti de gand sa-l mancati cam intr-o saptamana puteti sa tineti fructul pomelo la temperatura camerei, in caz contrar trebuie sa-l bagati la frigider si va rezista intre 6 si 8 saptamani.

Beneficii pentru sanatate:
-stimulator de exceptie al sistemului imunitar;
-are un puternic efect antioxidant, participand la distrugerea radicalilor liberi;
-tonic, antiseptic;
-scade colesterolul;
-are proprietati alcalinizante care contrabalanseaza efectul acidifiant al unor alimente cum ar fi carnea, pestele, fainoasele;
-este un excelent tonic al capilarelor;
-deoarece 100 g pomelo are doar 42 calorii, este un fruct ideal in regimuirle hipocalorice

Pomelo
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact