English
 

FASOLE VERDE

Aceasta leguma este originara din America Centrala. Se pare ca ?n Statele Unite s-ar ft gasit boabe de fasole ?n mormintele preistorice.

Desi este saraca in calorii (100 g ne ofera doar 23 de calorii), fasolea verde este incarcata de nutrienti, fiind o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, fier, acizi grasi omega-3, fibre.

Oamenii de stiinta care au studiat aceasta leguma i-au descoperit ?n compozitie saruri minerale cu calitati indiscutabile.
Glucidele si clorofila pe care le contine confera organismului vigoare; este un aliment foarte indicat ?n alimentatia convalescentilor si a persoanelor astenice.

 

Calitati nutritionale (100g):

Energie  33 kcal

Proteine  2%

Lipide 0,2%

Glucide   5.7%

Fibre alimentare 3.4 g

 

Beneficii pentru sanatate:

Protectie cardiovasculara

Actiune antiinflamatoare

Mai multa energie

Previne cancerul de colon

Memorie mai buna

 

Cum se pastreaza:

Fasolea verde se poate pastra in frigider, nespalata,  intr-o punga de plastic pe o perioada de pana la 2 saptamani. De asemenea, aceasta poate fi congelata.

 

Retete:

Salata de fasole verde cu usturoi, boia si verdeata

 

Ingrediente:

1 kg fasole verde

1 capatina usturoi

100 g masline negre

o legatura marar

o legatura patrunjel

ulei, otet aromat

un praf de busuioc

oregano

boia iute sau dulce

 

Mod de preparare:

Se fierbe fasolea verde in apa clocotita cu sare, se scurge bine si se pune peste ea sosul format, in timp ce fierbe, din usturoi, ulei,otet, verdeturi, condimente. Se amesteca usor si se acopera cu capac pina se raceste. Mod de servire: Se serveste ornata cu masline negre si, eventual, cu felii subtiri de rosii.

Fasole verde
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact