Toate
speciile de rucola provin din Europa centrala si de sud, dar s-au raspandit si
in America de Nord.
Rucola este o planta anuala.
Frunzele sunt verde inchis, late, in forma de limba.
Are o aroma puternica; taria ei
creste odata cu varsta frunzei. Aroma este adesea descrisa ca fiind
asemanatoare nucii, cu un usor iz de ierburi. Planta verde are gust puternic,
amarui si un pic piperat, asemanator unei ridichi, dar cu o aroma de mosc.
regleaz?
nivelul colesterolului, previne producerea accidentelor vasculare ?i stimuleaz?
imunitatea.
Cum
se pastreaza:
Se
indeparteaza partea dura a tulpinii prin taiere. Se separa frunzele, se pun
intr-un vas sub jet de apa si se spala pentru a indeparta praful. Se iau
frunzele (praful si alte reziduuri raman pe fundul vasului) si se scutura
pentru a indeparta apa. Rucola este adesea plina de particule fine de nisip si
poate necesita mai multe spalari. Frunzele curate se pun intr-o punga de
plastic sau o cutie ermetica si se pastreaza in frigider.
Retete:
Pui
cu lamaie si rucola
Ingrediente:
1/4
ceasca de patrunjel tocat
1/4
ceasca de vin alb
coaja
de la 3 bucati de lamaie, plus 1 lingura jumatate de suc de lamaie
4
bucati de piept de pui dezosat
jumatate
de lingura de unt
3
linguri de ulei de masline
250
de grame de rucola
in
jur de 10 ridichi
sare
si piper
Mod
de preparare:
Din
unt, patrunjel, vin, coaja de lamaie si sucul de lamaie se prepara un sos.
Adauga toate ingredientele intr-o tigaie si lasa-o putin pe foc pana se
amesteca toate aromele.
Condimenteaza
pieptul de pui cu sare si piper, rostogoleste-l prin minunatul sos de mai sus
si baga-l la cuptor (fie in cel traditional, fie la microunde).
Realizeaza
o salata din rucola, ridichi, suc de
lamaie si putin ulei de masline. Condimenteaza cu sare si piper si construieste
un pat de salata pe o farfurie. Adauga o bucata de piept de pui peste
aranjament si nu uita sa stropesti cu sosul in care a stat la cuptor.