English
 

RUCOLA

Toate speciile de rucola provin din Europa centrala si de sud, dar s-au raspandit si in America de Nord.

Rucola este o planta anuala. Frunzele sunt verde inchis, late, in forma de limba.

Are o aroma puternica; taria ei creste odata cu varsta frunzei. Aroma este adesea descrisa ca fiind asemanatoare nucii, cu un usor iz de ierburi. Planta verde are gust puternic, amarui si un pic piperat, asemanator unei ridichi, dar cu o aroma de mosc.

 

Calitati nutritionale (100g):

Energie  25 kcal

Apa  91.71 %

Proteine  2.58 g

Vitamina C  15 mg

Ca  160 mg

P   52 mg

Mg   52 mg

 

Beneficii pentru sanatate:

combate anemia ?i distruge bacteriile care produc infec?ii renale ?i intestinale.

regleaz?  nivelul colesterolului, previne producerea accidentelor vasculare ?i stimuleaz? imunitatea.

 

Cum se pastreaza:

Se indeparteaza partea dura a tulpinii prin taiere. Se separa frunzele, se pun intr-un vas sub jet de apa si se spala pentru a indeparta praful. Se iau frunzele (praful si alte reziduuri raman pe fundul vasului) si se scutura pentru a indeparta apa. Rucola este adesea plina de particule fine de nisip si poate necesita mai multe spalari. Frunzele curate se pun intr-o punga de plastic sau o cutie ermetica si se pastreaza in frigider.

 

Retete:

Pui cu lamaie si rucola

 

Ingrediente:

1/4 ceasca de patrunjel tocat

1/4 ceasca de vin alb

coaja de la 3 bucati de lamaie, plus 1 lingura jumatate de suc de lamaie

4 bucati de piept de pui dezosat

jumatate de lingura de unt

3 linguri de ulei de masline

250 de grame de rucola

in jur de 10 ridichi

sare si piper

 

Mod de preparare:

Din unt, patrunjel, vin, coaja de lamaie si sucul de lamaie se prepara un sos. Adauga toate ingredientele intr-o tigaie si lasa-o putin pe foc pana se amesteca toate aromele.

Condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper, rostogoleste-l prin minunatul sos de mai sus si baga-l la cuptor (fie in cel traditional, fie la microunde).

Realizeaza o salata din rucola, ridichi, suc de lamaie si putin ulei de masline. Condimenteaza cu sare si piper si construieste un pat de salata pe o farfurie. Adauga o bucata de piept de pui peste aranjament si nu uita sa stropesti cu sosul in care a stat la cuptor.

Rucola
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact