English
 

SFECLA

Sfecla se cultiva inca din preistorie in zona Mediteraneana si se crestea initial doar pentru frunze. In timpul Imperiului Roman, oamenii au inceput sa manance si radacina. Astazi sfecla si retetele cu sfecla sunt foarte apreciate in Europa.

Cum se pastreaza:
Impachetati-le lejer in prosoape de hartie si puneti-le la frigider, unde vor rezista aproximativ o saptamana.

Calitati nutritionale (100g):
Proteine% 1,3
Lipide% 0,1
Glucide% 9
Calorii 43

Beneficii pentru sanatate:
- previne bolile cardiovasculare si cancerul, stimuleaza functia ficatului si a rinichilor.
- sfecla rosie este un eficient tonic al ficatului, organ pe care il sprijina mult in efortul de curatare a organismului de toxine.
- sfecla rosie are un puternic efect de energizare si de remineralizare a organismului.
- ajuta la reglarea pulsului si a tensiunii arteriale.
- sfecla rosie este recomandata si femeilor insarcinate, ca sursa de acid folic pentru prevenirea defectelor de tub neural la fat.

Reteta: Bors rusesc cu sfecla rosie

Ingrediente:
300g carne vita
100g costita afumata
500 g sfecla rosie
500 ml bors
1 telina
3 morcovi
1 patrunjel
1/2 varza
1 lingura faina
3 linguri bulion
ulei, 1 pahar de smantana, marar, sare

Modul de preparare a retetei:
Zarzavatul se spala, se curata, se taie bucati mici, se caleste in ulei. Se toarna 2 litri de apa clocotica peste zarzavatul calit, se adauga carnea si costita afumata taiata bucati. Se fierbe la foc mic 45 min. Smantana se amesteca cu faina, cu bulionul si se subtiaza cu bors, se adauga in oala. Se lasa borsul sa clocoteasca la foc mic pana cand carnea este moale. Se presara marar tocat si se serveste cu smantana.

Sfecla
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact