English
 

TELINA

Telina este o leguma de la care se valorifica atat radacina, cat si frunzele, florile si semintele.

Calitati nutritionale (100g):
Calorii 14
Proteine 0,7
Lipide 0,2
Carbohidrati 3
Fibre 1,6

Cum se pastreaza:
-Pentru a pastra telina, curatati baza si inlaturati orice frunza stricata sau zgariata. Dupa aceea, o clatiti, o puneti intr-o punga de plastic si o puneti in lada pentru legume din frigider, si va rezista aproximativ doua saptamani. Aveti grija sa nu puneti telina in locul cel mai rece din frigider (in spate si pe margini), pentru ca aceasta ingheata foarte repede. Adaugati un pic de apa in punga de plastic pentru a mentine prospetimea telinei. Telina taiata (nespalata), tinuta in pungi de plastic inchise, va rezista trei zile.

Beneficii pentru sanatate
- scade tensiunea arteriala
- detoxifica organismul

Retete: Telina cu Maioneza

Ingrediente:
500-700g telina,
o ceapa mare,
3 castraveti murati,
maioneza,
sare, piper.

Preparare:
Se rade o telina (circa 500-700gr) cu razatoarea pe gaurile mici. Separat se toaca marunt o ceapa mare si 3 castraveti murati sau aromatizati in otet (care sunt putin mai dulci). Ceapa si castravetii taiati se adauga la telina rasa, se adauga cateva linguri de maioneza, sare si piper dupa gust. Se orneaza cu castraveti murati. Se serveste ca aperitiv.

Telina
  Acasa Despre noi Fructe Legume Cariere Link-uri Oferta Contact